Keresés:VideotárÖndiagnózisTudástárKérdések és tévhitekSzótár
Magunkról

A LifeTime Media (akkori nevén Literatura Medica Kiadó) a Csont és Ízület Évtizede szakmai támogatásával 2011-ben indította el a Gerincmentor.hu on-line portált.


A honlap célja, hogy Magyarország számára óriási betegségterhet jelentő aspecifikus derékfájás vonatkozásában tájékoztatást nyújtson a lakosság számára. Edukációs oldalként a a helytelen és helyes testtartások multimédiás bemutatása mellett – orvosi diagnózist nem helyettesítő – öndiagnózis is végezhető.


Az oldal tartalma alapvetően prevenciós célokat szolgál, a specifikus vagy aspecifikus derékfájással diagnosztizált betegek számára az orvosi és gyógytornászi előírás az irányadóak és bizonyos gyakorlatok nem ajánlottak, illetve végezhetőek.


A portálon néhány kérdésből álló a tudását felmérő kvízek is találhatóak, amelyek segítségével pontokat gyűjthet.


Ezen felül igyekeztünk minél több hasznos információt összegyűjteni a derékfájással kapcsolatban, orvosi szótárt, gyakori kérdéséket. Regisztrációt követően Ön is tehet fel számunkra kérdéseket.


Az oldal szakmai partnerei között Bálint Géza orvosprofesszor, Hodinka László dr., és Nagypál Éva gyógytornász is megtalálható.


Örömmel várjuk visszajelzését az oldallal kapcsolatban.

 

 

 

Az oldal szakmai partnerei:

 

 


Bálint Géza orvosprofesszor

 

 

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet reumatológus főorvosa, az MTA doktora, a Csont és Ízület Évtizede 2000-2010 hazai koordinátora. A Brit Királyi Orvostársaság tagja. Több, mint 300 közlemény, számos könyv és könyvfejezet szerzője. Területe a klinikai reumatológia és a mozgásszervi betegségek fizioterápiája és rehabilititációja.

 

 

 

 

Nagypál Éva


Okleveles gyógytornász
ORFI központi Ambulancia
 

Habár a portál szövegeinek előkészítése során gondosan jártunk el és pontos és hiteles információk közlésére törekedtünk a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért a portál üzemeltetője felelősséget nem vállal.

Készítette: Fejlesztés: 
  Impresszum    Magunkról    Jogi útmutató