Szótár - gerincmentor.hu

Keresés:VideotárÖndiagnózisTudástárKérdések és tévhitekSzótár
Szótár

A szótárban a derékfájással kapcsolatban előforduló szakkifejezéseket és azok magyarázatát gyűjtöttük össze. Amennyiben nem talál bizonyos kifejezést, kérjük küldje meg a lap alján számunkra.

Kezdőbetű:  A  a    B  C  c  d  E  e  f  g  i  k  l  M  m  n  p  r  s  t  U  v 
lgl. - lymphoglandula
nyirokmirigy
lig. - ligamentum
szalag
lordosis
(lordózis): az ágyéki és a nyaki gerinc homorú íve.
lumbágo
Ágyéki, keresztcsonttáji fájdalom.
MRI
Mágnesesmagrezonancia-vizsgálat. Mágneses erőtér hatására a testet alkotó anyagok (molekulák) rezgésbe kerülnek; ezzel a módszerrel - egy számítógéphez kapcsolt mágnes segítségével - az egymástól eltérő rezgésszámú molekulákat a röntgenfelvételhez hasonló módon lehet ábrázolni, így a test belsejéről igen részletgazdag képet lehet készíteni.
m. - musculus
izom
masszázs
A legrégebbi testedzési módszerek egyike, amelyben a módszeren túl a masszőr keze a legfontosabb. A helyesen végzett masszázs kitűnően alkalmas a feszült, kötött izomzat fellazítására, a mozgásszervi fájdalmak csökkentésére, a helyi vérkeringés javítására, az izomfájdalmak csökkentésére, sőt a pszichés feszültség oldására is.
med. - medialis
közép felé eső
mm. - musculi
izmok
n. - nervus
ideg
előző < 1  2  3  4  5  6  7  8  9 > következő

A  derékfájással kapcsolatban előforduló tévhiteket és kérdéseket gyűjtöttük össze. Amennyiben van kérdése, kérjük a lap alján ossza meg velünk!

Készítette: Fejlesztés: 
  Impresszum    Magunkról    Jogi útmutató